שיעור 14 – פתרונות לצמחונים או נמאס לי מהבשר

אני רוצה לתת לכם כמה אפשרויות לגיוון התפריט בשלב הירידה במשקל (שמתאימים גם לשלב השמירה) ולנסות לפתור בעיה למי שנמאס לו מהבשר או שהוא צמחוני.

חברת טבעול הוציאה לשוק שני מוצרים חדשים שהם תחליפי בשר מסויה. המבורגר צמחי וחזה עוף צמחי. שניהם בעלי ערך קלורי של 100 קלוריות. יש בהם טיפה יותר מדי שמן (5%) אבל רוב האנשים יורדים במשקל לא רע כשהם אוכלים אותם.

פשטידה צמחונית

אני אוהבת לעשות פשטידה מכרובית, בצל, ברוקולי או תרד. מבשלים טיפ-טיפה 3 כוסות של ירקות (לא עד שהם רכים), מסננים את המים ושמים בקערה. מוסיפים 2 קופסאות של קוטג' 1% או גבינה לבנה 0.5%, ביצה שלמה + 3 חלבונים (החלק הלבן), תבלינים ומערבבים. מעבירים לתבנית אפיה ואופים חצי שעה על חום 200 מעלות. אם זה לא מספיק אפשר לאפות יותר עד שהפשטידה מוצקה מבפנים (כל תנור מתנהג טיפה אחרת). חותכים את הפשטידה ל-3 קוביות ויש לנו 3 מנות של חלבון וירקות.

כמובן שאם אתה שייך לקטגוריה של האנשים שערבוב ירקות לא טוב להם – השתמש בירק אחד בלבד והכן את הפשטידה עם קוטג' 1% וביצים.

בתיאבון, אואנה