
פשטידה צמחונית ללא פחמימות
מצרכים:
3 כוסות של כרובית או ברוקולי
קופסת קוטג'
2 ביצים
תבלינים לפי הטעם או כפית אבקת מרק עוף
אפשר להוסיף גם קצת גבינה צהובה מגורדת או גבינה מלוחה – לא חובה.
אפשר להוסיף גם בצל או עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
מבשלים טיפ-טיפה את הירקות (לא עד למצב שהם רכים), מסננים את המים ושמים בקערה.
מוסיפים את קופסת הקוטג' + הביצים ושאר המרכיבים ומערבבים.
מעבירים לתבנית אפיה ואופים חצי שעה על חום 200 מעלות בתנור שחומם מראש.
אם זה לא מספיק, אפשר לאפות יותר עד שהפשטידה מוצקה מבפנים (כל תנור מתנהג טיפה אחרת).
אפשרויות לגיוון:
אפשר להשתמש גם בירקות אחרים כמו תרד, בצל, עגבניות, קישואים ואפילו לערבב כמה סוגי ירקות ביחד עם כמה סוגי גבינות יחד.